Obniżka! Nacomi olej z rokitnika - nierafinowany 30 ml

Nacomi olej z rokitnika - nierafinowany 30 ml

Producent:
Nacomi
rating Zobacz 2 opinie
Średnia ocena 4/5 - Ilość opinii 2

Olej rokitnikowy wykazuje silne działanie regenerujące, przeciwstarzeniowe i antyrodnikowe. Stanowi naturalny filtr UV. Może być stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.

Nacomi

5902539701999

Nowy

2-3 dni roboczych

5.99 zł

od 250.00 zł

12,90 zł

10,32 zł

-20%

Dodaj do listy życzeń

Nacomi Olej Rokitnikowy nierafinowany to ekologiczny, rzadki olej tłoczony na zimno, o charakterystycznym pomarańczowo-czerwonym kolorze oraz typowym owocowym zapachu. 

Intensywna, czerwona barwa oleju, wynika z wysokiej zawartości witaminy A w postaci karotenoidów (beta-karotenu w ilości od 40 do 100mg% oraz likopenu. Karotenoidy odpowiadają za własności regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne oleju, a także poprawiają koloryt skóry i chronią przed promieniowaniem słonecznym.

Dodatkowo olej z owoców rokitnika zawiera wysoką dawkę witaminy E, minerałów oraz flawonoidów wpływających korzystnie na drobne naczynka krwionośne.

Olej z owoców rokitnika charakteryzuje się unikalnym składem kwasów tłuszczowych. Jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego - Omega-7, który jest nieobecny w oleju z nasion rokitnika. Kwas Omega-7 jest naturalnym składnikiem lipidów skóry, wpływa on na proces regeneracji naskórka, odpowiadając za gojące właściwości oleju rokitnikowego.

Badania potwierdzają, że olej z owoców rokitnika zastosowany odpowiednio wcześnie, wyraźnie przyśpiesza gojenie ran, formowanie się nowego, zdrowego naskórka oraz zmniejsza blizny.

W kosmetyce olej z owoców rokitnika stosuje się w pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. Jest on zaliczany do składników przeciwzmarszczkowych, chętnie stosowanych w produktach dla cer dojrzałych.

Kolejną istotną cechą oleju z owoców rokitnika wynikającą z wysokiej zawartości karotenoidów, witaminy E oraz polifenoli, jest jego zdolność częściowej absorbcji promieniowania słonecznego oraz wysoka aktywność antyoksydacyjna zwalczająca wolne rodniki, co zalicza go do naturalnych filtrów przeciwsłonecznych. Olej z rokitnika jest więc odpowiednim dodatkiem do kosmetyków wzmacniających naturalną ochronę anty-UV.

Dodatkowo olej z rokitnika dzięki intensywnej barwie, dodaje cerze zdrowego kolorytu i może być wykorzystywany do przyciemnienia skóry i nadania jej złocistego odcienia.

Olej z owoców rokitnika wykorzystywany jest również w produktach do pielęgnacji włosów. Zapobiega wypadaniu, działa przeciwłupieżowo oraz poprawia stan samych włosów dodając im połysku. Olej dobrze się wchłania w skórę, nie pozostawia uczucia tłustości. Zastosowany jako dodatek, zmniejsza poczucie tłustości mieszanek olejowych. 

Pojemność 30 ml.

Forma Dostawy Cena Doręczana w ciągu
Przesyłka polecona ekonomiczna 6,99 zł 4-5 dni
Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch 8,99 zł 2-3 dni
Pocztex Kurier48 10,99 zł 2-3 dni
Paczkomaty 24/7 10,99 zł 1-2 dni
Kurier Inpost 12,99 zł 1 dzień
Pocztex Kurier48 (PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE) 14,99 zł 2-3 dni
Kurier Inpost (PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE) 16,99 zł 1 dzień
   

Darmowa dostawa dla zamówień od 250 zł opłaconych z góry.

Zamówienia realizowane są w ciągu 2-3 dni roboczych od od momentu odnotowania wpłaty za zamówienie lub wybrania płatności za pobraniem (przy odbiorze).

Oczekiwany czas dostarczenia to suma czasu deklarowanego na realizację zamówienia oraz czasu deklarowanego na doręczenie przesyłki przez wybraną firmę przewozową. 

Wszystkie terminy podane są w dniach roboczych, co oznacza że nie uwzględniają sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.

Podane terminy mogą ulec wydłużeniu w okresach świątecznych. Prosimy o dokonywanie zamówień z odpowiednim wyprzedzeniem.

Po dodaniu produktów do koszyka sklep wyświetli dostępne formy wysyłki i właściwe dla nich koszty.




Akceptujemy następujące formy płatności:



Przelew bankowy

Przelewów/wpłat za zakupy prosimy dokonywać na konto:



Numer Konta: 04 1160 2202 0000 0002 7145 0867 (Millennium Bank S.A.)

Odbiorca: DAB DETAL, ul. Smoleńska 17, 80-058 Gdańsk

Tytułem: Zamówienie X , gdzie X jest numerem zamówienia. (W tytule proszę zawsze podawać tylko numer zamówienia)



Dane do przelewów zagranicznych:



Kod SWIFT banku: BIGBPLPW

IBAN: PL 04 1160 2202 0000 0002 7145 0867

Nazwa banku: Bank Millennium S.A., ul. Stanisława Żaryna 2A, 02-593 Warszawa, Polska



Przyjmujemy płatności tylko w PLN.




Przelewy24

Umożliwiamy naszym klientom również skorzystanie z szybkich płatności za pośrednictwem Przelewy24

Płatność przekazana w ten sposób trafia na nasze konto w ciągu 15 minut.

Aby skorzystać z tej możliwości przy składaniu zamówienia wybierz tą opcję i postępuj zgodnie z instrukcją.

Wybór tej płatności jest darmowy i nie wiąże się z doliczeniem prowizji dla klienta.




Pobranie

Umożliwiamy również płatność za tzw. pobraniem, czyli przy odbiorze przesyłki od kuriera.

Płatność gotówką lub kartą (tylko w przypadku kuriera Inpost).


Kliknij tutaj by dodać opinię


ocena produktu Super produkt
 w 2019-03-24 Super
ocena produktu Super produkt
 w 2019-03-24 Super
Inne produkty od Nacomi
Pokaż więcej
  • Bądź na bieżąco